Как се градят екологичните
ни сглобяеми модулни къщи

Вижте всички пътища,
които бързо и леко
ви водят към мечтания дом

С нашите сглобяеми модулни къщи
идеалният дом никога не е бил по-близо

След нуждата и желанието идва мечтата, а след мечтата идват планирането и градежът. Когато дойде редът на проектирането и строителството, Eco SAM House е до вас на всяка крачка, за да ви помогне да живеете в мечтания си дом. С нас насреща правенето на дизайн и граденето на вашата модулна къща са плавен, бърз, чист и безопасен процес.

Така че само преценете подхода си към проекта и какъв дял на участие искате от нас. След това ни оставете да свършим работата си ефикасно на основата на опита ни и високите ни технологични достижения. И бъдете готови съвсем скоро да заживеете в една от нашите 100% екологични сглобяеми модулни и възможно пасивни къщи. Къщи, които са инвестиция в лично щастие и здрава околна среда за десетилетия, че дори и столетия напред.

Направете първата крачка към вашия идеален дом още днес! А ние ще сме рамо до рамо с вас в целия път от проект до ключ, за да го извървим бързо и леко.

Планиране

Зараждане на идея

Първо си представете мечтания дом, а после преценете и какъв е бюджетът за осъществяването на представата ви. Осмислете добре нуждите и желанията на вас, партньора ви и семейството ви, за да решите точно каква къща ще отразява истински живота ви. После разгледайте нашите модели на готови сглобяеми къщи за продан. Можете да намерите своите представи, въплътени в тях, а може и да искате да вложите и собствени виждания за повече уникалност. Посъветвайте се с възможно най-много и подходящи хора от кръга си, особено ако сред тях има и архитекти.

Вижте още

Избор на точното място

Съществен елемент от плавния градеж на идеалния ви дом е подбирането на съвършеното място за него. Моделите ни на готови сглобяеми къщи за продан са проектирани за построяване на много и различни терени. Те се вписват във всеки тип околна среда, включително край морето или гората. Разчитайте на нас да ви помогнем да прецените с точност всички фактори откъм локация: ориентация като изложение, тип терен, съседство на други сгради или дива природа, разположение на двора, достъп до къщата.

Вижте още

Ясен бюджет
за пълна сигурност

Имайте предвид, че колкото повече се придържате към моделите ни на готови сглобяеми модулни къщи за продан, толкова по-малко пари ще ви излезе новият ви дом. Още при първите ни срещи по проектирането можете да ни споделите своите бюджетни рамки, а ние ще се погрижим да се вместите в тях. Всичко ще е прозрачно с внимателно изготвена документация във всяка една фаза. На финала ще определим ясна крайна цена без каквито и да било скрити допълнителни разходи. Тази сигурност е от огромна важност, когато предприемате толкова важна стъпка като градежа на нов дом.

Вижте още

Проектиране и дизайн

Готов модел или
със собствени модификации

Следващата стъпка е да прецените дали искате някой от стандартните ни модели сглобяеми модулни къщи, или искате да вложите собствени малки модификации. Както вече стана въпрос, първият вариант ще ви излезе по-изгодно като цена. Нашите експерти архитекти и дизайнери обаче във всеки един случай ще са изцяло на ваше разположение. С тяхната подкрепа и ноу-хау бързо ще стигнете до варианта, който оптимално точно покрива вашите конкретни нужди, желания, ценности и стил на живот.

Вижте още

Структура и детайли
на вашата модулна къща

Във фазата на дизайн трябва да се вземат решения по отношение на структура, материали и детайли. Можете да се спрете на традиционни дървени къщи от сглобяеми модули, които са особено подходящи за построяване сред природата. Можете да изберете и съвременен тип сглобяеми къщи с модерни структури и градски детайли. Отново всичко е във вашите ръце, но въпреки всички варианти едно е сигурно. Eco SAM House разчита на 100% естествени материали, с които домът при всяко положение ще е в хармония с околната среда.

Вижте още

Дизайн, проект
и разрешителни

След като бюджетната рамка е фиксирана и сте съгласували вижданията си за дизайна на къщата с нашите архитекти, те оформят окончателно проекта на мечтания ви дом. Също така архитектите ни могат да осъществяват и цялата процедура по изваждане на всички разрешителни и документи за строежа. Така можем да ви помогнем, като ви спестим ценно време от обикаляне из най-различни институции, както и досадни бюрократски спънки. Накрая се определят точни срокове за изпълнение на проекта и пристъпваме към действие на терен.

Вижте още

Производство
и построяване

Постоянно производство
и бързо транспортиране
на модулите

Модулни къщи Eco SAM House са от тип, който е много рядко срещан в цяла Европа. Причината е, че те са до голяма степен подготвени предварително във фабрични условия, но не като цели стени или дори цели стаи. Стенните модули са с по три различни елементи на външната и вътрешната стена с размери 1,25 м ширина на 2,62 м височина. Таванните и подовите са съставени от висококачествена дървесина, изолация от минерална вата и дървени плоскости. Производството на компонентите е сертифицирано със 100% екологични материали и тече постоянно на сухо в цеха, независимо от времето навън. По тази причина и с краткото време за изграждане винаги има готова наличност за транспортиране до терена на строежа. Изработените във фабриката конструкции се превозват бързо и безопасно. Логистиката на модулите до обекта е твърде облекчена, тъй като се използват обикновени камиони, а не транспортни средства за извънгабаритни товари. Модулите с точните планирани размери се доставят на палета с обозначения.

Вижте още

Варианти за построяване
от нулевия цикъл до ключ

Построяването на сглобяеми модулни къщи Eco SAM House ви пести време и безпокойства, като е възможно във всеки сезон. То е на принципа на Lego и структурата на системата не изисква специална професионална квалификация. Благодарение на удобните размери на модулите, те могат да бъдат манипулирани и сглобени с помощта на прости технически средства. Дори вие можете да съберете собствена бригада от сръчни хора, които след кратка инструкция да извършат монтирането. Изграждането на къщите ни като конструкции с вградени прозорци от нулевия цикъл е за една до две седмици. Основната част от работата преди довършителната минава толкова плавно, че отнема едва около 25% от цялото време на построяването на мечтания дом. Нулевия цикъл и довършителните работи можете да извършите и вие. Разбира се, винаги имате възможността да се обърнете и към нас за препоръки за наемане на кран и екип от работници. Само четирима са нужни, за да асемблират за четири дни наша къща с размери от 150 кв. м. Когато корпусът е завършен, се пристъпва към полагането на тръбите за захранване с вода. За електрическата инсталация е положен шлаух в самите модули за изтегляне на връзките.

Вижте още

Възможност за построяване
на пасивна къща

Eco SAM House ви предоставя изключителната и не толкова често срещана възможност да построите пасивна къща. Стига да имате това желание, ще можете да задоволявате енергийните си нужди изцяло от пасивни източници, например соларни панели и геотермални помпи, и няма да ви трябват активни отоплителни и охладителни системи. Така ще имате енергоспестяващ дом при с висока степен на комфорт, чист въздух и постоянна температура. При постоянно покачващите се цени на енергията ще намалите значително зависимостта си от газо- и електроразпределителните дружества. Много методи на строителство не позволяват да имате пасивна къща, но нашите модули покриват всички стандарти. Дървения материал, който използваме, е 100% естествен и запазва термалната енергия от слънцето, като я освобождава при нужда в стаите.

Вижте още

Обитаване
и поддръжка

Живот в пълна хармония с
околната среда и душата

Обитаването на традиционни или съвременни дървени къщи от сглобяеми модули носи несравним уют и хармония с природата. И като екстериор, и като интериор. Благодарение на естествения дървен материал се създава истинско усещане за дом, каквото апартаментите и строените по масовия начин къщи не могат да донесат. Дом, в който винаги се чувстваш добре дошъл от самото заставане на прага и в който нямаш търпение да се завърнеш. Ето това ви дават сглобяеми модулни къщи Eco SAM House, изградени от дърво, преминало всички изпитания на времето. Изконно свързан с околната среда и изпълнен с топлина, тишина и мир отвътре, животът у дома никога не е бил толкова естествен. Това е дом с горски дух.

Вижте още

Никакво заробване
с поддръжката

Уплахът, че живеенето в дървена къща означава отнемане на доста време и пари за поддръжка, може да бъде забравен, ако изберете модулни къщи Eco SAM House. Специалните ни технологии за производство на модулите слагат край на рисковете от влага, мухъл и плесен, които са често срещани и при монолитното строителство, и при други видове сглобяеми къщи. Друг огромен наш плюс е предварителната обработка на използвания в нашите модули дървен материал срещу дървояди и термити. По този начин премахваме огромната грижа да правите редовни проверки за вредители през определен период, които са практика при обикновените къщи от дърво.

Вижте още

Върхова енергийна ефективност
и ниски разходи

Освен че изискват минимални усилия за поддръжка, сглобяеми модулни къщи Eco SAM House са 100% екологични и с високи нива на енергийна ефективност и ниски разходи за отопление, охлаждане и електричество. Това се дължи на отличните изолационни характеристики на използвания материал в модулите. Дървото по естествен път съхранява термалната енергия от слънцето и я освобождава във вътрешността на къщата, когато е нужно. Имате възможността да задоволявате изцяло енергийните си нужди от пасивни източници като соларни панели и термопомпи помпи. Това е така, защото нашите конструкции покриват всички стандарти за построяване и на пасивни къщи, което не е за изпускане. При цялата несигурност в света и постоянно повишаващите се цени на всеки вид енергия ще може да намалите рязко зависимостта от електро- и газоразпределителните дружества. Комфорт с постоянна температура и чист въздух – това е вече само на крачка от вас с Eco SAM House.

Вижте още

Какви модулни къщи
ви предлага Eco SAM House

01

Съвременен стил

в по-разчупени форми и с повече остъкление, те са истински оазис, където да живеете просто, функционално и на простор с чист въздух дори и в градски условия

Какви модулни къщи
ви предлага
Eco SAM House

01

Съвременен
стил
Разберете повече

Модулни къщи по ваше виждане

Домът на вашите собствени представи може да се осъществи от мечта в действителност след обсъждане с нашия екип от архитекти и последвало одобрение

Създайте своя идеален дом